luni, 22 iunie 2015

Trebuie să găseşti "nimicuri" ca să înţelegi ce înseamnă "totul".

Raze de soare în păr şi străluciri în priviri.
Aşa arată iubirea regăsită pe chipul unei domnişoare. Poartă cu ea bucuria găsirii sufletului care vibrează la aceeaşi melodie pe care inima ei o cântă neîncetat,cu fiecare zi creşte speranţa că aproape totul este posibil,încrederea nu mai pare un aspect greu de definit pentru că îl citeşte zilnic în ochii celui drag,oboseala este alungată de o îmbrăţişare şi câteva cuvinte şoptite la ureche,tristeţea dispare odată cu floarea prinsă în păr şi chiar dacă cerul e mohorât ea poartă seninul în interior.
Vorbim de oameni,legături,relaţii. Vorbim de noi,de voi,de tot. Perfect,acesta e cuvântul care ar tinde să definească una din concepţiile bine înrădăcinate în mintea fiecăruia dintre noi. Amăgire şi dezamăgire. Perfecţiunea e un standard pe care şi-l stabileşte fiecare când se uită în oglindă,fără a deschide şi alte "cutiuţe" secrete ale Eul-ui propriu. Vrem oare să devenim o lume a roboţeilor insensibili sau o lume a fiinţelor vii?! 
Viaţa asta poate fi descrisă exact aşa cum îşi doreşte fiecare..un tablou al detaliilor şi pete de culoare, o foaie albă şi gânduri infinite,versuri scrise sau ascultate şi tipărite în minte,linii melodice îmbinate ca într-un puzzle,peisaje frumoase şi flori curcubeu,norii negri ai poverilor şi lacrimi pe obraz,chip de îngeraş regăsit la fiecare nouă viaţă,durerea neajunsurilor şi pastila de stres administrată cât mai des, prieteni şi prietenii curate sau eşuate,o ploaie rece care te trezeşte din visul real pe care îl trăieşti,cărţi multe şi virtuţi puţine,tehnologie avansată şi educaţie lipsă,valurile mării şi briza succesului, poveşti nenumărate,calităţi furate şi suflete cumpărate. 

Mama mi-a zis odată să am grijă de ceea ce iubesc şi în acel moment mi-am dat cuvântul că nu voi uita niciodată să spun "Sărut mâna mamă pentru buna creştere" ,tata m-a învăţat să apreciez oamenii pentru ceea ce sunt şi şi-a asigurat locul de cel mai bun bărbat din viaţa mea. Locurile cele mai frumoase în care am călătorit au fost sufletele tuturor celor pe care i-am întâlnit,atâta diversitate în acele "încăperi" şi atât de multe sentimente de trezit din somn. Doarme adânc iubirea atunci când pretenţiile şi incertitudinile se agită mai mult decât trebuie. 
Fetiţele de azi,domnişoarele de mâine şi femeile de peste câţiva ani. Educaţi-le văzul şi pentru cartea cu bucate nu doar pentru revistele cu modele,cultivaţi-le şi bunul-gust pentru viaţa de familie nu doar pentru unghii false,farduri şi pantofi,dăruiţi-le sfaturi şi momente frumoase. 
Fiţi ceea ce trebuie să fiţi,nu ceea ce alţii vă impun.


2 comentarii:

  1. Multa sensibilitate, foarte sporita atentia ta la amanunte fragile. Esti demna de apreciat pentru ca felul in care tu simti lucrurile si apreciezi persoanele minuante din viata ta, sti sa le asterni in cuvinte. Cine mai poate face asta, decat un Suflet de Fata, si acela este al Stefaniei. Da, este al tau, un suflet curat, pur si limpede. Imi doresc din tot sufletul sa nu ti-l agite nimeni, sa primesti respectul adevarat de barbat, atentia si libertatea de care ai nevoie precum si dragoste neconditionata! Cei dragi noua ne sunt exemple clare, ca dragostea s-a trait in adevaratul sens al cuvantului, ce ne ramane de facut, este sa le urmam exemplul si desigur la orice pas, sa intelegem ca mai presus de orice nevoie, cea mai frumoasa traire este nevoia si umplerea nevoii de a fi iubit!

    ps: "ai grija de ceea ce iubesti" :)

    RăspundețiȘtergere