vineri, 10 iulie 2015

"Şi nu-i lege pământească,dragostea s-o pedepsească."

     E una din zilele alea când energia a fugit de acasă şi ţi-e pur şi simplu greu să te apuci de lucru. Te motivezi cu câteva melodii din cele mai potrivite stării în care te afli,sau poate cu o cafea,sau citind vreun articol,ori deschizi vreo conversaţie cu cineva anume...ori admiţi că nu te poţi aduna nicicum şi deşi aparent afişezi o imagine calmă şi pare că totul e în regulă, recunoşti că în mintea ta gândurile se lovesc unele de celelalte la fel ca valurile încercărilor de pietrele credinţei. 
Să nu crezi că ţie niciodată  nu ţi se pot întâmpla anumite lucruri,inevitabil cursul vieţii te împinge spre anumite situaţii pentru a-ţi testa nivelul,trebuie să crezi în tine şi în deciziile pe care le iei. 
     Mă uimesc numeroasele ştiri care ţin cu desăvârşire să facă diferenţe între oameni,mai ales cele legate de astrologie. Titlurile par a captiva totul: " Top 6 zodii cele mai fidele/serioase/misterioase/
răutăcioase/invidioase etc. Chestiile de genul acesta atrag atenţia şi culmea că te şi fac să fii atent la cel de lângă tine, de parcă calitatea omului e dată de semnul zodiacal în care s-a născut şi de influenţa Lunii. Sunt caracteristici specifice dar nu astrologia defineşte omul,ci omul dă valoare a tot ceea ce îl înconjoară. Nu produsele cosmetice te fac frumoasă ci atitudinea şi felul tău de a fi,nu va spăla detergentul urmele de răutate lăsate pe cămaşa celuilalt şi nici nu va acoperi parfumul mândria sau orgoliul. Sunt lucruri simple cărora le dăm noi valoare şi sunt lucruri valoroase pe care le considerăm simple. Cuvinte din suflet spuse la vremea lor au puterea de a face minuni,pentru că minunile ating întâi inima şi apoi celelalte simţuri,vindecă întâi rana interioară,apoi pe cea fizică...iar toate astea se întâmplă din izvorul numit iubire,altfel..e ca o iluzie în deşert. 

     E mai bine să serveşti cafeaua neîndulcită căci nu ştii dacă cel în faţa căruia o pui tolerează zahărul, e mai bine să fii limitat în a-ţi exprima emoţiile până nu se conturează anumite lucruri cu certitudine. Şi dacă azi te topeşte soarele complimentelor şi al bunelor intenţii de ţi se pare că totul e un vis,s-ar putea ca mâine o ploaie rece să te trezească şi să îţi arate că alta e realitatea..şi poate că un curcubeu al sentimentelor va lumina drumul către un nou început.
Primul semn al schimbării e cel al părerii de rău,al iertării şi al conştientizării situaţiei,la ordin teoretic şi psihic. Apoi..punem în practică. O nouă zi,o şansă unică. Capul sus,ai grijă de ceea ce iubeşti.
"Şi nu-i lege pământească,dragostea s-o pedepsească."

2 comentarii:

  1. Foarte interesanta paralela ta raportata la lucrurile pamantesti.
    Nu e usor sa fii OM, cum nu e usor nici sa faci un gest frumos si de asemeni nu e usor sa oferi din BUNATATEA ta ca OM, ca ratiune umana. Dar suntem intr-o continua schimbare, si asta ne da fiecaruia dintre noi SPERANTA de a incepe cu el insusi schimbare, de a-si aranja prioritatile. Un lucru stiu sigur, fara VOINTA si CREDINTA nu faci nimic.

    RăspundețiȘtergere