marți, 16 februarie 2016

Acasă trece de bariera "Unde?!". Acasă înseamnă la/cu/pentru Cine.

Aiaiai...soare darnic de primăvară apărut la jumătatea lunii Februarie,unde ai stat ascuns?! Ai fost dincolo de nori și ai ascultat glasul îngerilor,sau probabil ai încălzit inima mării sau a florilor răsărite în alte colțuri ale lumii,ai lăsat seninul iernii să calce pe pământul pe care las urme și eu,ai fost ca părintele care își ocrotește copilul cu rugăciunea deși acesta este departe,ai stat mai la distanță dar tot ai luminat...drumul meu și al altora,tu ai dăruit lumină și căldură pământului și firii mele trupești iar Cel de Sus le-a dăruit pe acestea sufletului meu,căci Dumnezeu este Iubire.

Nu cel mai scump pat sau cea mai fină pernă aduc somnul liniștit,ci conștiința împăcată,nu-i mai bună apa din paharul de cristal decât cea de la gura izvorului,nu aduc bijuteriile scumpe fericire pe chipul tău dacă privirea ascunde suferința și nemulțumirea,nu au valoare lucrurile pe care le agonisești dacă în schimbul lor ți-ai pierdut timpul și bucuria de a trăi momente semnificative cu care nu te mai întâlnești,nu este de ajuns să ai...dacă nu știi să folosești,un sac de calități ascunse sunt ca lutul pe masa olarului,materialul este..însă lipsește mâna care să-i dea formă,culoare,strălucire. 
Când ai întâlnit Fericirea..pe stradă sau în alt loc,prinde-o de mână,dă-i aripi să se înalțe,ține-o aproape și bucură-te de ea. Căci fericirea fiecăruia dintre noi are suflet,nume,chip,poveste și viață.
Orice ar fi,oriunde ai fi și oricum s-ar întâmpla ACASĂ sunt părinții,iar legătura dintre ei și copilul lor e sfântă. Acolo ai gustat din ale lor povețe,ai făcut cunoștință cu întâmplări de tot felul și ai descoperit ce înseamnă noțiunea de familie. Azi,mâine,poimâine îți va veni rândul...vei dori să fii stâlpul casei așa cum era tata,sau să ai energia mamei,să te căsătorești,să ai o rânduială,un vis,copii,flori de oferit,sentimente de dăruit,timp împărțit și un alt drum pe care ai pășit cu jumătatea care te întregește. 
 Singurătatea nu se poate vinde iar timpul nu se poate cumpăra.
 Acasă suntem noi,familie,trăiri,împreună. La bine și greu,cu mult sau puțin,devreme sau târziu,obosiți sau supărați,râzând sau plângând,hotărâri și decizii, îmbrățișări și prăjituri,musafiri și liniște,treburi sau vacanțe,răciți sau firavi,rugându-ne și iertându-ne,acceptându-ne și iubindu-ne.
Și spune o vorbă: "Omul sfințește locul".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu