vineri, 20 noiembrie 2015

Tu ești oglinda...doar acela care se va vedea pe sine prin tine te va prețui..

Răbdare,răbdare,răbdare...și așteptare. Nu prea suntem convinși de cât de mult valorează o secundă,un minut,o oră doar atunci când nevoile sau dorințele noastre depind de ceva sau cineva,când aștepți.... De la un "Bună ce faci?",o îmbrățișare, un cadou mult așteptat,o glumă,un sfat,o plimbare... "Ai grijă de tine","Totul va fi bine","Ai încredere","Sunt mândru de tine","Știam că vei reuși","Felicitări","Somn ușor".
Plouă cu cuvinte,curg râuri de întrebări,vin valuri de curiozități,pași pe același drum,invitații și întâlniri,briza sentimentelor. Întotdeauna firul se rupe undeva...o fi ața prea subțire?Ori s-a întins prea mult și a cedat?! Faci nod și mergi mai departe sau renunți? Tu decizi.
Aș zice că luptele nu se văd numai la competițiile sportive ci zilnic,uitându-ne unul la celălalt. Fiecare e un luptător..indiferent dacă iese învingător sau doar participant. Unii luptă pentru un job mai bun,alții pentru o promovare profesională,unii sunt frați cu suferința,alții cu deznădejdea,unii cerșim atenție,alții haine,unii călcăm desculți prin iarbă și răspândim bucuria firescului,alții apreciază sunetul tocurilor și extravagantul...toți avem scopuri și idealuri. 
Să nu fugi de sentimente,să nu te ascunzi de responsabilități,să nu îți fie teamă să dai crezare viselor tale. 


Ieri te-ai privit în oglinda...te-ai bucurat,întristat,sau ți-ai propus să faci o schimbare. Azi ai spart oglinda...S-au făcut cioburi visele,iluziile și pașii către ceva nou. Ai uitat că schimbarea e ascunsă în interior. Cu ce ochi te-ai privit pe tine?! Ai unei mame,prietene,colege?Sau cu spirit critic, perfecționist? Prin ochii tăi se vede seninul sufletului tău și razele trăirilor tale. Tu ești oglinda...doar acela care se va vedea pe sine prin tine te va prețui,te va înțelege,te va păstra. Restul vor căuta reflecții,povești lumini și umbre. Rămâi tu. Fii tu. Crezi tu.

(Cu tot dragul pentru voi,L&B)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu